Een goede debiteurenadministratie

Heeft u geen duidelijk overzicht van welke klanten nog een factuur bij u hebben openstaan? Twijfelt u of het openstaande bedrag nog wel betaald gaat worden? Dan begrijpt u dat het essentieel is om uw debiteurenadministratie goed op orde te hebben en actueel te houden.

Wat is debiteurenadministratie?

Een andere benaming voor debiteurenadministratie is klantenadministratie. Een debiteur is een relatie waarvan u nog geld tegoed heeft. U heeft een product of dienst geleverd en daarvoor ontvangt u een financiële vergoeding van de opdrachtgever (de debiteur). Dit kan een persoon of onderneming zijn. Op de balans staan de debiteuren aan de activa-kant, ofwel de bezittingen. U heeft dit geld nog niet ontvangen, maar u gaat er vanuit dat dit spoedig wel het geval is.

Het belang van een goede debiteurenadministratie

Door een goede debiteurenadministratie houdt u overzicht op welke relaties wel of niet betaald hebben. Wanneer nodig, kunt u aanmaningen versturen en hopen dat de debiteur de vergeten factuur betaald. Helaas komt het ook voor dat de factuur niet betaald wordt. Indien u zich aan alle leveringsvoorwaarden en dergelijke heeft gehouden, heeft u recht op betaling. De debiteur is op de hoogte van de betalingsvoorwaarden en dient zich daaraan te houden. Een eventuele volgende stap – die u liever niet neemt – is het inschakelen van een incassobureau om uw geld alsnog te ontvangen.

Uw debiteurenadministratie uit handen geven

Een goede debiteurenadministratie kan u veel geld opleveren en behoeden voor financiële schade. Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van debiteurenadministratie? Maak dan een afspraak met ons. Houdt u zelf de debiteurenadministratie bij, maar heeft u (nog) geen handig systeem? Ook dan denken wij graag met u mee en helpen wij u om een overzichtelijk systeem op te zetten.